Therese Larsson

Det är jag som är Therese Larsson (jag kallas även för Tessa, Tessan och Tesserska). Jag kommer ifrån den lilla staden Örnsköldsvik i Norrland. Jag är en sprallig, glad, positiv, omtänksam och träningsvillig tjej. Jag är en riktig tävlingsmänniska och jag älskar att tävla! Det bästa jag vet är att stå där på mattan och höra hur norrlandshjärtat bankar och att få visa upp allt som jag tränat så hårt på under lång tid.

Att det blev rytmisk gymnastik föll sig naturligt. Det började med att jag gick i barngymnastik när jag var ca 6 år. Mamma har berättat för mig att vi bara lekte på träningarna. Det tyckte jag var tråkigt, jag ville heller träna "på riktigt". På den vägen är det…

Några år senare (1998) fick jag så äntligen mitt första valfria program. Det var ett rep program och det var min tränare Tatiana Milchakova som gjorde det. Tatiana (eller Tanja som hon kallas) är helt otrolig! Hon har alltid funnits där och stöttat mig till 100% när det har varit tungt. Vi har kämpat i både vått och torrt.Vi har upplevt en hel del jobbiga stunder med mycket tårar men som tur är har det också blivit mycket glädje tårar. Hon är guld värd och utan henne hade jag inte kommit dit jag är idag!

Den dagen då jag fick mitt nya program gick jag hem och jag minns att jag tränade som en galning hela helgen. Jag slog sönder en lampa och det flög massor av blomblad men på måndag när jag kom tillbaka kunde jag hela mitt nya program och Tanja blev chockad. Hon frågade vad jag hade gjort och hur jag burit mig åt. Min familj: Mamma Mona, pappa Lars, Bror Magnus 22 år och hunden Ida (en karelsk björn hund). På fritiden: Jag älskar när det går fort t.ex att köra skoter på vintern. Det är jättekul! Jag lyssnar gärna på musik och tar det lugnt på lediga stunder.